Ocjena kuhinjskih napa: vrh najboljih, opis i karakteristike

Napa je jednako važan element kuhinje kao štednjak, mikrovalna pećnica ili kuhalo za vodu. Naravno, ova komponenta ima samo neizravan odnos s kuhanjem, ali uvelike dodaje udobnost procesu, stvarajući potrebne uvjete za kreativnost domaćice.

Svatko tko je ikada bio u kuhinji zna da je to koncentracija velikog broja mirisa pomiješanih s začepljenjem. A u takvim uvjetima kuhanje jela s dušom nije tako jednostavno. Ako je tijekom kuhanja nešto izgorjelo ili pobjeglo, tada će vas odgovarajuće bilješke dugo podsjećati na to.

Ali napa se savršeno nosi sa svime tim. Njegov glavni zadatak je očistiti zrak: ukloniti male čestice i ukloniti mirise. Osim toga, mnogi su uređaji dodatno opremljeni pozadinskim osvjetljenjem, što će vam dobro doći, ako je prirodno kuhinjska rasvjeta je previše oskudna.

Današnje tržište kuhinjskih uređaja nudi puno mogućnosti za takvu opremu, a vrlo je teško razumjeti svu tu raznolikost, posebno neiskusnom potrošaču. U ovom slučaju vrijedi pogledati ocjene kuhinjskih napa koje su sastavili specijalizirani i neovisni internetski časopisi. Pokušat ćemo generalizirati ove vrhove, dodatno uzimajući u obzir mišljenje potrošača o određenim modelima.

Dakle, Predstavljamo Vam ocjene kuhinjskih napa. Recenzije korisnika, karakteristike modela, njihove prednosti i nedostaci bit će obrađeno u našem članku. Za vizualniju sliku, vrhunska oprema bit će podijeljena u kategorije.

Kritične karakteristike uređaja

Prije nego što odredimo ocjenu najboljih kuhinjskih napa, pozabavimo se kriterijima za njihov odabir. To će uvelike pojednostaviti kupnju opreme i uštedjeti puno vremena, a time i novca.

Snaga

Snaga uređaja mora biti odabrana uzimajući u obzir performanse. Posljednji parametar izračunava se jednostavnom formulom: ukupna površina kuhinje pomnožena s faktorom 10 ili 12. Kao rezultat toga, saznat ćemo koliko zraka treba destilirati za 1 sat.

Ako kupite uređaj s karakteristikama nižim od izračunatih, tada će djelovati kao dekor. A ako naprotiv, to jest, stavite čudovište u malu čajnu kuhinju, na primjer, na 1000 m3/ sat, onda samo bacite novac u odvod.

Napa bi trebala raditi bliže vrhuncu svojih performansi, odnosno s opterećenjem motora od gotovo 100 %. Značajnu ulogu igra i vrsta ploče za kuhanje. U slučaju konvencionalnih električnih štednjaka, koeficijent će ostati standardni-10 ili 12. Ali za plinsku opremu potrebno ju je povećati na 15 ili čak 20.

Način rada

U prodaji možete pronaći uređaje s nekoliko načina rada. Neke Nape jednostavno odvode ispušni zrak izvan prostorije. Drugi rade u cirkulacijskom načinu rada, vozeći ga u krug i čisteći ga filtrima. Pa, za treće strane uopće nije potrebna ventilacija. U ovom je slučaju za čišćenje odgovoran lokalni napredni sustav filtracije. Takva oprema košta puno više od klasičnih opcija.

Razina buke

Previše bučan uređaj, čak i ako savršeno čisti zrak, pretvorit će kuhanje u noćnu moru. Visoki decibel uglavnom griješe proračunski modeli iz Kine proizvođača nouneima. Ako pogledamo ocjene tihih kuhinjskih napa, vidjet ćemo da velika većina modela ne prelazi prag od 60 dB.

Dodatna oprema

Gotovo svi proizvođači opremaju svoje uređaje pozadinskim osvjetljenjem za osvjetljavanje ploče za kuhanje. U principu, ova je funkcionalnost sasvim dovoljna. Ali mnogi ljudi žele vidjeti i druge značajke poput mjerača vremena, sata, glasovnog asistenta, pa čak i radija.

kuhinjske nape ocjena najboljih

Naravno, svaki dodatni" čip " dodaje vrijednost opremi. Ako vam se svidio neki model i potpuno ste zadovoljni njegovom snagom, performansama i izgledom, ali prepun je svih vrsta funkcionalnosti, tada biste trebali potražiti analog. Činjenica je da mnogi popularni proizvođači proizvode opremu iste serije i sa i bez zvona i zviždaljki. Stoga je bolje potrošiti vrijeme u potrazi za osnovnim modelom, a ne preplatiti nepotrebnu funkcionalnost napredne modifikacije.

Proizvođači

Na prvim mjestima u ocjene proizvođača kuhinjske nape predvode Njemačke i švedske marke: "Siemens", "Hansa" i Carnotine. Tvrtke također nude vrlo dobre mogućnosti za segment srednje cijene.

Također, mnogima su se svidjeli proizvodi marki "Shindo" i Interneta. Dobro se pokazao ruski brend. Sudeći prema recenzijama potrošača, domaća se tehnologija po kvaliteti približila europskim kolegama. Naravno, još je daleko od razine premium modela.

Zatim razmotrite ocjene najboljih kuhinjskih napa. Popisi će biti podijeljeni u kategorije: ugrađeni modeli, nagibni i viseći.

Ocjena ugradbenih kuhinjskih napa (60 cm):

  1. "Kronastil Camila senzor 600.
  2. Weissgauff TEL 06 BL.
  3. "Internet Integra 60".

Razmotrite karakteristike svakog modela.

Kronasteel Kamilla Sensor 600 inox

Na vrhu ocjene ugrađenih kuhinjskih napa je model poznate njemačke marke. Ova oprema može raditi u dva načina-cirkulaciji i povlačenju. To dodaje svestranost Nape, što vam omogućuje da je montirate u bilo koju kuhinju.

Kronasteel Kamilla Sensor 600 inox

Jedinica snage 200 vata pretpostavlja performanse od 550 kubika. To je sasvim dovoljno za redovito čišćenje prosječne kuhinje. Također je vrijedno napomenuti da je model bio zadovoljan jednostavnim i razumljivim kontrolama na dodir, atraktivnim izgledom i izuzetno kvalitetnom montažom.

Napa je dodatno opremljena protuprovalnim ventilom, koji u trenutku neaktivnosti opreme ne propušta neugodne mirise. Tu je i pozadinsko osvjetljenje dviju halogenih svjetiljki, i to vrlo razumno. Trošak modela kreće se od 8000 rubalja.

Weissgauff TEL 06 BL

Na drugom mjestu naše ocjene ugrađenih kuhinjskih napa za 60 cm nalazi se još jedan njemački model koji je dobio puno pozitivnih recenzija domaćih potrošača. Osim atraktivnog izgleda, oprema može ponuditi dobre performanse.

Weissgauff TEL 06 BL

Kapacitet ispušnih plinova je oko 550 m3/ sat. Uz to, model zauzima prvo mjesto u ocjenama ugrađenih kuhinjskih napa po buci s pokazateljem od 46 dB. Sudeći prema recenzijama vlasnika, oprema radi gotovo tiho čak i na vrhuncu svoje snage.

Također, vlasnici napominju da je napa vrlo jednostavna za njegu, a jednostavno i intuitivno sučelje ne ostavlja pitanja. Kao dodatne opreme ovdje su instalirane par svjetiljki za osvjetljenje od 40 vata i razumni timer. Model se može kupiti u domaćim trgovinama za otprilike 5000 rubalja.

"Internet Integra 60"

U našoj ocjeni potpuno ugrađenih kuhinjskih napa, model ruske marke zauzima treće mjesto. Unatoč pripadnosti opreme proračunskom sektoru, izvrsno se pokazala u kuhinji i ima mnogo pozitivnih recenzija vlasnika.

Internet Integra 60

Kapacitet modela je 400 m3/ sat, što je vrlo dobro za njegovu vrijednost. Oprema može raditi u dva načina-slavina i cirkulacija. Mnogi su korisnici bili zadovoljni montažom i kvalitetom materijala. Tijelo Nape izrađeno je od metala, gdje su svi dijelovi čvrsto postavljeni jedan na drugi, isključujući zazor i škripanje.

Mehanička kontrola - na tipkama, što smanjuje kvarove. Model ima dvije brzine i teži samo 6,7 kg. Dakle, ne bi trebalo biti problema s instalacijom, jer će joj odgovarati bilo koji standardni nosač. Jedini nedostatak na koji se neki vlasnici ponekad žale je buka. Unatoč takvim recenzijama, 55 dB smatra se sasvim pristojnom razinom. Napa se može kupiti u gotovo bilo kojoj specijaliziranoj trgovini za nešto više od tri tisuće rubalja.

Zatim ćemo razmotriti značajne opcije iz segmenta nagnute opreme za pročišćavanje zraka.

Ocjena nagnutih kuhinjskih napa na 60 cm:

  1. "Hansovi 6726.
  2. Weissgauff Gamma 60 PB WH.
  3. "Oniks 60 bijeli – Sakura".

Razmotrimo detaljnije karakteristike modela.

Hansa OKC 6726 IH

Na prvom mjestu naše ocjene nagnutih kuhinjskih napa za 60 cm nalazi se model njemačke marke "Hans". Oprema se odlikovala jednostavno ogromnim brojem pozitivnih recenzija i domaćih potrošača, uključujući.

Hansa OKC 6726 IH

Uređaj je zauzeo vodeću liniju u ocjeni kuhinjskih napa od 60 cm zahvaljujući izuzetnoj kvaliteti izrade, učinkovitom čišćenju prostorije, atraktivnom izgledu i tihom radu. Svi strukturni elementi savršeno su prilagođeni jedni drugima, a nema potrebe govoriti o bilo kakvim zazorima, prazninama i drugim nedostacima.

Napa se kontrolira pomoću dodirne ploče. Prikladan je, ima jasne i velike simbole koji se jasno razlikuju zahvaljujući dobro dizajniranom kontrastu boja. Izlaz modela je 620 kubika na sat, što je dovoljno za većinu modernih kuhinja. Napa gotovo tiho uklanja sve neugodne mirise zajedno s čađom.

Manekenka je dobila tri brzine koje joj omogućuju da se savršeno nosi s uklanjanjem mirisa pržene ribe i izgorjelog doručka. Dodatna funkcionalnost u licu timera i dobro postavljenog pozadinskog osvjetljenja također je dostupna.

Ukratko, ovo je najbolje što ovaj segment može ponuditi. Dakle, model nije uzalud na prvom mjestu u ocjeni kuhinjskih napa od 60 cm. Jedini nedostatak koji se ni na koji način ne može pripisati operativnim kvalitetama opreme je cijena-oko 20 tisuća rubalja. Ali iznimna kvaliteta nikada nije bila jeftina.

Weissgauff Gamma 60 PB WH

Na drugom mjestu naše ocjene kuhinjskih napa nagnutog tipa nalazi se model njemačke marke. Sama proizvodnja nalazi se u Poljskoj, ali najstroži OTC tvrtke ne propušta brak. Napa je relativno jeftina-oko 7000 rubalja, što je jasan plus za domaćeg potrošača.

Weissgauff Gamma 60 PB WH

Produktivnost modela-800 kubika na sat. Osim toga, dobila je specifične strukturne elemente koji omogućuju organiziranje usisavanja po obodu. To uvelike proširuje polje djelovanja opreme, a istovremeno povećava njezinu učinkovitost.

Težina nape može se nazvati prosječnom – 12 kg, tako da se mirno postavlja ne samo na statički zid, već i na unaprijed pripremljenu pregradu. Također je vrijedno napomenuti da je model opremljen protuvratnim ventilom, koji eliminira izlaz prašine i nepotrebnih mirisa u vrijeme zastoja. Osim toga, potrošači u svojim recenzijama primjećuju tišinu modela.

"Oniks 60 bijeli – Sakura"

Na trećoj liniji naše ocjene nagnutih kuhinjskih napa nalazi se model ruskog proizvođača "Elikor". Oprema privlači prvenstveno svojim izgledom. Elegantan i, moglo bi se reći, svestran dizajn uklopit će se u bilo koji kuhinjski set.

Oniks 60 bijeli – Sakura

Jedna od najznačajnijih značajki modela je prisutnost intenzivnog načina rada. Za sektor srednjeg proračuna ovo je izuzetno rijetka funkcionalnost. Osim toga, za razliku od konkurentskih analoga, ova oprema ima protuprovalni ventil, razumni timer i napredno pozadinsko osvjetljenje ukupne snage 40 vata.

Sudeći prema recenzijama, potrošači su također bili zadovoljni praktičnim i intuitivnim kontrolama osjetljivim na dodir, koje svaki početnik u ovom poslu može lako razumjeti. Razina buke djeluje kao mala, ali još uvijek muha u masti-gotovo 60 dB.

No, većina vlasnika ovaj trenutak ne smatra kritičnim, jer se pokazatelj uklapa u normalu, a rad motora s vijcima posebno ne ometa stvaranje kulinarskih remek-djela. Model se prodaje u gotovo svim specijaliziranim prodavaonicama i košta oko 13 tisuća rubalja.

Dalje, razmotrite popularno viseća oprema za pročišćavanje zraka.

Ocjena kuhinjskih napa visećeg tipa:

  1. "Shindo Metida 500.
  2. "Hefest vo-2501".
  3. "Gorenje 5345.

Pogledajmo detaljnije karakteristike modela.

Shindo Metida 500

Na prvom mjestu naše ocjene kuhinjskih napa nalazi se model iz Južne Koreje. Oprema radi samo na izlazu bez mogućnosti cirkulacije. Ali zahvaljujući tome postižu se dobre performanse, kao i kvaliteta čišćenja.

Shindo Metida 500

Model je dobio čisto bijelo kućište, koje se može nazvati univerzalnim. Tako će se ova oprema uklopiti u unutrašnjost bilo koje kuhinje. Mehanička kontrola omogućuje vam podešavanje tri načina brzine i pozadinskog osvjetljenja. Ne možete ga nazvati složenim ili zbunjujućim. Kao filteri koriste se dva elementa-masnoća i ugljen.

Što se tiče instalacije, sudeći prema recenzijama potrošača, s tim nema problema. Dakle, za instalaciju uopće nije potrebno pozvati stručnjaka. Napa je lagana i ima dobre, i što je najvažnije – prikladne nosače za pričvršćivanje na zid. Nisu primijećeni kritični nedostaci, poput buke ili kvalitete izrade.

Korisnici također primjećuju da je oprema prikladna za pranje. Kemikalije za kućanstvo ne ostavljaju ni male tragove na tijelu, a razumno slikanje se ne briše kada se tretira tvrdim spužvama. S kapitalnim održavanjem ne nastaju poteškoće: napa se lako uklanja i jednostavno postavlja na svoje mjesto. Model se može kupiti za manje od četiri tisuće rubalja.

2501

To je jedna od najpopularnijih Nape poznate bjeloruske marke "Hefest". Model se savršeno nosi s pročišćavanjem zraka u kuhinji, oslobađajući sobu neugodnih mirisa i čestica masti. Za to su odgovorna dva elementa-ugljični i masni filtri. Mnogi su potrošači bili posebno zadovoljni cijenom koja se drži oko 3000 rubalja.

2501

Naravno, ovješeni modeli po performansama su znatno inferiorniji od nagnutih, ali propusnost od 310 kubika na sat trebala bi biti dovoljna za prosječne kuhinje (7 m2). Napa radi pri tri brzine i ima vrlo razumno osvjetljenje. Izgled modela, sudeći prema recenzijama, također se može nazvati ugodnim.

Opremom se upravlja pomoću mehaničkih tipki i neće biti teško nositi se s njom. Kvaliteta izrade je na pristojnoj razini: tijekom rada ništa ne škripi, ne igra i ne hrska. Jedina mana na koju se neki vlasnici žale je razina buke. 65 dB je malo previše za malu kuhinju. Ali mnogi se dobro slažu s takvim decibelima i ne primjećuju nelagodu.

Korisnici također primjećuju da je napa prikladna za održavanje. Materijali kućišta su savitljivi za obradu, a kemikalije za kućanstvo ne ostavljaju tragove na njima. Osim toga, oprema nije teška i lako se uklanja. Dakle, nema problema ni s kapitalnim održavanjem.

Gorenje DU 5345 W

Na trećem mjestu naše ocjene je slovenski razvoj marke "Gorenje", koji se također odlikuje velikim brojem pozitivnih recenzija potrošača. Model je dobio univerzalni, a ujedno i atraktivan izgled, koji će vam dobro doći u unutrašnjosti bilo koje kuhinje.

Gorenje DU 5345 W

Oprema ima jednostavnu elektroničku kontrolu u obliku malih tipki. Pomoću njih možete prebacivati između tri načina brzine ili aktivirati pozadinsko osvjetljenje (28 vata). Model je prilično kompaktan (49 * 50 * 13 cm), tako da ne bi trebalo biti problema s instalacijom.

Napa može raditi u dva načina – na izlazu i cirkulaciji. Ali za razliku od prethodna dva rješenja, ima samo jedan filtar masti. Proizvođač je predvidio mogućnost dodatne instalacije filtarski element (na primjer, ugljen), ali ovo je opet ugradnja, ugradnja, Podešavanje. Sudeći prema recenzijama potrošača, Nisu svi spremni pokupiti opremu kako bi je poboljšali.

Pokazatelji snage i performansi nape ne mogu se nazvati visokim. Kapacitet modela je samo 174 kubika na sat. Dakle, za srednje i još više velike kuhinje ova opcija neće raditi. Oprema će vam dobro doći u prostorijama s površinom od 5-6 metara.

Korisnici također primjećuju da je pri maksimalnoj brzini napa vrlo bučna. 64 dB nije puno, pogotovo ako se toleriraju visoke performanse. No, potonji ovdje nije velik, pa su neki potrošači nezadovoljni ovom točkom.

Što se tiče montaže, ovdje nema prigovora. Svi strukturni elementi dobro se uklapaju i ne igraju se. Dakle, korisnici u svojim recenzijama ne spominju nikakve praznine ili škripanje. Također zadovoljan korištenim materijalima. Kućište se lako čisti i ne ogrebe se tijekom obrade tvrdim spužvama. Trošak modela kreće se od 3000 rubalja.

Članci o toj temi