Marke odvijača: karakteristike, pregled, fotografije i recenzije

Odvijač u arsenalu majstora danas je jedan od univerzalnih alata koji se široko koristi u kućanstvu. Ako još niste nabavili takvu opremu ili želite ažurirati postojeći model, trebali biste slijediti nekoliko principa. Jedan od njih je odabir uređaja prema proizvođaču. Ovaj je kriterij jedan od glavnih pri odabiru kućanskih ili profesionalnih alata.

Kojeg proizvođača odvijača odabrati

Danas su odvijači marke "Bosch" jedan od najpopularnijih. To je zbog pouzdanosti opreme i visoke kvalitete. Upravo ta dva čimbenika čine opisane alate vođama. Proizvođač proizvodi kućanske i građevinske strojeve više od 100 godina. Asortiman se neprestano ažurira, a modeli se poboljšavaju.

Ako odlučujete koju marku odvijača odabrati, trebali biste obratiti posebnu pozornost na alate "Bosch". Imaju izdržljiv motor s impresivnim okretnim momentom i brzinom, kompaktno tijelo, malu težinu i mogućnost odabira načina brzine vrtnje. Mala težina, usput, pomaže u radu na visini.

Odvijači njemačkog proizvođača rade s različitim materijalima, među njima:

 • plastika;
 • suhozid;
 • drvo.

Pojedini modeli imaju prilično impresivnu snagu, i to:

 • GSB 14,4;
 • GSB 10,8-2-LI;
 • V-LI Plus.

Uz njihovu pomoć možete napraviti rupe čak i u kamenu ili metalu. Među uređajima možete pronaći mrežne i baterijske modele koji će se svidjeti profesionalcima i amaterima. Vrlo često potrošači moraju odlučiti koje su marke odvijača najbolje. Prema ocjeni, alati proizvođača "Bosch" su najviše kupljeni i pouzdani.

Pri odabiru je važno voditi se ne samo o tome koja je tvrtka proizvođač, već i kojoj klasi jedinica pripada. Može biti domaći ili profesionalni, potonji je namijenjen industrijskoj uporabi. Takvi se alati međusobno razlikuju u boji. Oprema za dom je zelena, ali profesionalna oprema obojena je plavom bojom.

Alati "Bosch" jedan su od najskupljih na tržištu, ali razlika u troškovima nadoknađuje se visokim standardima i praktičnošću rada. Uz uređaj, dobit ćete set različitih dodataka i savjeta koji se mogu koristiti za sve vrste vijaka. Bez obzira na zadatak pričvršćivanja s kojim se suočavate, uređaji "Bosch" mogu se nositi s tim.

Odvijači "Makita"

Najbolje marke odvijača

Ako odlučite koju marku odvijača je bolje odabrati, možete obratite pažnju također na uređajima "Makita". Proizvodi ih japanska tvrtka koja posluje već 60 godina, proizvodeći profesionalne građevinske alate.

Asortiman uključuje mrežne i baterijske modele koji se mogu nositi s različitim zadacima. To bi trebalo uključivati:

 • ugradnja suhozidnih konstrukcija;
 • bušenje rupa u drvu;
 • zatezanje vijaka, vijaka i matica u drvenim konstrukcijama.

Odvijači marke "Makita" nude se na prodaju u standardnim varijacijama i modelima koji su opremljeni udarnim funkcijama. Ako je brzina praznog hoda jedinice bez udara 2.300 o / min, udarni instrumenti mogu postići do 3.200 o / min. Takva snaga omogućuje vam da se nosite s radom na materijalima gdje je prisutno željezo ili kamen.

Uzimajući u obzir marke odvijača s popisa u članku, možete shvatiti da uređaji "Makita" imaju ergonomski izgled i kompaktne dimenzije. Takvi alati mogu raditi s velikom snagom i postići veliki okretni moment. To omogućuje opipljive vibracije koje ergonomska ručka ponekad ne zadržava u potpunosti. Ali to ne sprječava odvijače "Makita" da ostanu jedan od najprikladnijih na tržištu, jer je ručka gumirana, a kućište osigurava prisutnost LED pozadinskog osvjetljenja.

Prije nego što odaberete marku odvijača, trebali biste obratiti pažnju na Ahilovu petu opisanih uređaja proizvođača "Makita". Njihova slaba kvaliteta je potreba za čestim punjenjem. Iskusni majstori preporučuju kupnju mrežnih modela kao što su APOSINA4000 ili aposina2700. Za skromnu nadoplatu mogu smanjiti troškove vremena. Ako odvijač nije potreban u profesionalne svrhe, ova preporuka nije toliko važna.

Odvijači U Svemiru

Marka odvijača

Jedna od najboljih na tržištu je američka tvrtka Iasipin, koja u svojim uređajima kombinira praktičnost rada i svestranost s visokim sigurnosnim standardima. Jedinice tvrtke su kontaktne, imaju snažne motore, što vam omogućuje postizanje potrebnih pokazatelja okretnog momenta. Istodobno, nema privremenih gubitaka i jakih vibracija.

Kada razmišljate o američkim markama odvijača, trebali biste obratiti pažnju na oceane. Ovi modeli imaju još jednu pozitivnu kvalitetu koja se izražava u litij-ionskim baterijama. Omogućuju vam postizanje željene brzine vrtnje, a opremljeni su ventilatorima s obje strane, što eliminira potrebu za prečestim punjenjem.

Ovi odvijači mogu raditi u jednom od nekoliko načina, što omogućuje majstoru da odabere vlastitu brzinu za svaku vrstu pričvršćivanja. Nemoguće je ne spomenuti snagu uređaja i multitasking, koji su nadopunjeni ispunjavanjem visokih zahtjeva za upotrebljivost i sigurnost. To potvrđuje:

 • LED pozadinsko osvjetljenje;
 • automatski zaključana stezna glava;
 • gumirana ručka.

Ako sami ne možete odlučiti koje su marke odvijača najbolje, trebali biste obratiti pažnju na oceane. Omogućuju vam rad na teško dostupnim i slabo osvijetljenim mjestima zbog pozadinskog osvjetljenja. Dizajn omogućuje brzu i jednostavnu promjenu mlaznica zahvaljujući steznoj glavi s brzim stezanjem. Što se tiče ručke, ona olakšava rad s alatom.

Uzimajući u obzir raspon modela, pronaći ćete modele baterija za složena područja, kao i mrežne uređaje. Većina modela može raditi s mekim materijalima poput drveta i plastike, ali udarne jedinice mogu napraviti rupu u kamenu i metalu. Među njima su najviše kupljeni AINPA815 AINPA2 i AINPA895 AINPA2. Motori nemaju kućište, odlikuju se velikom snagom i omogućuju vam postizanje dovoljne brzine za obavljanje širokog spektra profesionalnih i kućnih radova na pričvršćivanju.

Odvijači U Svemiru

Koja je marka bolji odvijač

Još jedan dobavljač odvijača je južnokorejska tvrtka Journal. Na tržišta dolaze 2 serije-profesionalni i kućni uređaji. Cijene se u popravcima i gradnji, kao i u proizvodnji namještaja. Ako se pitate koju marku odvijača je bolje odabrati, trebali biste obratiti pažnju na recenzije profesionalaca koji koriste proizvode Cinema. Prema njihovom mišljenju, jedinice imaju visoku pouzdanost i kvalitetu, što omogućuje korištenje istog alata više od 3 godine. Dizajn je kompaktan i lagan, što omogućuje rad čak i u teško dostupnim područjima.

Ako ste navikli raditi na visini, tada bi vam se posebno trebao svidjeti remen koji se navlači oko zgloba. Neće dopustiti da alat sklizne prema dolje. Proizvođač je opremio opremu izdržljivom baterijom koja može trajati 10 sati. Ručka je ergonomska i gumirana. Omogućuje vam dugo držanje alata na dlanu.

Uzimajući u obzir najbolje marke odvijača, vjerojatno ćete obratiti pažnju na internet, jer oni imaju nisku razinu buke i vibracija, pa su jedan od najtiših na tržištu. U radu možete promijeniti smjer rotacije i način rada samo pritiskom na gumb. Većina uređaja ima indikator napunjenosti baterije, tako da vam ispražnjena baterija neće biti iznenađenje. Modeli A1202 ili A1802 imaju ovu funkcionalnost. LED svjetiljka može raditi pri slabom osvjetljenju, a veliki set nosača omogućit će vam da se nosite s profesionalnim i kućanskim zadacima.

Odvijači "Interskol"

Koje su najbolje marke odvijača

S obzirom na marke ruskih odvijača, nećete proći pored tvrtke "Interskol". Jedan je od vodećih na domaćem tržištu. Njegovi mrežni i baterijski modeli nose se sa zadacima različite složenosti. Jedinice rade zbog snažnih motora, koji mogu koristiti meke materijale poput suhozida i drva, kao i tanki lim.

Odvijači ruske proizvodnje marke "Interskol" mogu se natjecati s drugim modelima, jer vam omogućuju podešavanje zakretnog momenta, zaustavljaju se odmah kad se isključe, što vam omogućuje precizan i precizan rad, a također imaju ergonomski dizajn i malu težinu. To vam omogućuje da držite alat u ruci tijekom trajanja zadatka.

Ovi odvijači omogućuju vam rad na teško dostupnim područjima. Imaju steznu glavu s brzim stezanjem i šesterokutnu dršku, tako da nosač možete promijeniti u nekoliko sekundi. Srce odvijača je motor koji proizvodi dobru brzinu, veliki okretni moment.

Odvijači marke "Interskol" su univerzalni, imaju veliki set pričvršćivača. Oni su uključeni u osnovnu konfiguraciju. Uz uređaj dolazi i dodatna baterija koja osigurava dugo vrijeme rada bez prekida punjenja.

Popis najboljih mrežnih odvijača

Marke akumulatorskih odvijača popis

Ako više volite nesmetan rad dulje vrijeme, tada odaberite mrežni model odvijača. No, prije kupnje, bolje je razmotriti nekoliko uređaja. Između ostalih, treba istaknuti 6. Ova jedinica bugarske tvrtke ima dvostruku izolaciju, što ukazuje na visoku razinu sigurnosti. Model je relativno proračunski, radi gotovo tiho.

Možda će vas privući udobnost koju pruža ergonomska ručka. Distribuira opterećenje i apsorbira vibracije. Kada razmatrate marke mrežnih odvijača, morate obratiti pažnju na nekoliko čimbenika. Na primjer, opisani model ima funkciju preliminarnog podešavanja brzine vrtnje. Broj okretaja možete odabrati pomoću kotačića na gumbu za napajanje.

Komplet se isporučuje:

 • magnetski držač;
 • set izmjenjivih mlaznica;
 • slučaj.

Potonji vam omogućuje prikladno skladištenje i transport alata. To se posebno odnosi na one obrtnike koji su navikli raditi izvan kuće.

Pregled mrežnog odvijača 4000

Marke mrežnih odvijača

Ovaj model je poboljšana varijacija s laganim zupčanikom. To dobro utječe na upravljivost i upravljivost. Kao i drugi modeli proizvođača, opisani ima impresivnu snagu. Motor od 570 vata dobro se hladi, a tijelo se može nazvati ergonomskim, jer njegov oblik omogućuje držanje alata u jednoj ruci, a da se posebno ne napreže. Čak i ako morate raditi s opterećenjem, osjećat ćete se ugodno.

Kontrola pokretanja je prilično glatka i lagana, što smanjuje stres na rukama. Najbolje marke odvijača danas se nude na prodaju u širokom rasponu. Između ostalih, posebno treba istaknuti. Gornji model omogućuje jednostavno podešavanje dubine bušenja. Uređaj postiže do 4.000 okretaja u minuti. Za jednostavno nošenje na pojasu možete koristiti plastičnu metalnu kopču.

Recenzije modela 269

Odvijači ruske marke

Prije kupnje treba razmotriti mišljenja potrošača. Model spomenut u podnaslovu nije iznimka. Američka marka proizvodi, između ostalog, profesionalne odvijače male brzine. Njihov čip je patentirani jedinstveni sustav koji je odgovoran za podešavanje zakretnog momenta.

Dok je alat u procesu bušenja, željeni način rada Automatski se uključuje. Opcija je vrlo korisna pri radu s materijalima koji imaju heterogenu gustoću. Ovdje treba uključiti drvo.

Na modernom tržištu postoji dosta marki odvijača. Ali, Iphine proizvodi hardver koji ima mnogo pozitivnih značajki. Na primjer, za opisani model četke imaju povećanu čvrstoću, tako da ne morate trošiti puno novca na održavanje.

Ručka je zatvorena u mekanu ljusku koja jamči udobnost i veću kontrolu tijekom uporabe. Pri odabiru željenog načina rada možete koristiti 44 stupnja okretnog momenta.

Recenzije bežičnih odvijača

Marke američkih odvijača

Ako morate raditi tamo gdje nije moguće spojiti se na električnu mrežu, bolje je kupiti bežični model odvijača. Među ostalim tržišnim ponudama posebno treba istaknuti 8281. Ovaj uređaj, kako potrošači naglašavaju, radi na bazi litij-ionske baterije. Dizajn uključuje dvobrzinski reduktor i udarnu funkciju.

Potrošači vole kvalitetu, ali ne uvijek – trošak. Ovaj uređaj možete kupiti za 6000 rubalja. Mnogo jeftinije košta Ainza12 Ainza3. Ovaj model baterije za 3 600 rubalja., prema potrošačima, praktičan je u pitanju rada i ima spektakularan izgled. Na kućištu se nalazi dodatna svjetiljka koja olakšava obavljanje različitih zadataka u uvjetima slabe vidljivosti i tame.

Danas na tržištu postoji mnogo marki odvijača. Između ostalih, treba istaknuti i njegov alat za 12-2 za 12 i 2 za koji potrošači ističu da je jedan od priznatih lidera. Ova jedinica košta 4.000 rubalja. i ima dobru kvalitetu. Ako vas ne odvrati visoka cijena, možete razmotriti model baterije 14,4-a s funkcijom pulsa. Trošak uređaja je 7.000 rubalja.

Pregled bežičnog odvijača "vrtlog da-14,4-2K"

Ovaj model opreme košta 3 200 rubalja. Ovaj uređaj dolazi s dvije baterije. Jedinica vam omogućuje izradu rupa u metalu i drvu, kao i zatezanje vijaka. Ručka je gumirana, što osigurava sigurno držanje bez klizanja. Možda ćete biti zadovoljni funkcijom naličja za otpuštanje pričvršćivača i odvrtanje vijaka.

S obzirom na marke bežičnih odvijača, svakako biste trebali obratiti pažnju na opisani uređaj. Rodno mjesto marke je Rusija, ali proizvodi se proizvode u Kini. Dizajn predviđa prisutnost stezne glave s brzim stezanjem, koja vam omogućuje zamjenu opreme u kratkom vremenu. Pod debljinom materijala možete prilagoditi alat zahvaljujući elektroničkom podešavanju brzine.

Karakteristike modela

Prije nego što se obvežete na kupnju, trebali biste razmotriti SPECIFIKACIJE odvijača. Ima funkciju bušilice, a kapacitet baterije je 1, 3 ah. Ovdje nema pozadinskog osvjetljenja, kao ni funkcija udarca. Oprema može raditi u jednoj od dvije brzine. Maksimalni promjer bušenja u metalu i drvu je 10 i 25 mm. Napon baterije je 14,4 V. Kućište osigurava četkasti motor. Maksimalni okretni moment je 28 nm.

Recenzije

Gore opisani odvijač marke "Vihor", prema potrošačima, ima mnogo pozitivnih značajki, među njima treba istaknuti:

 • brza stezna glava;
 • ugodan rad;
 • funkcionalnost primjene;
 • ugriz.

Što se tiče stezne glave, omogućuje vam brzu i praktičnu zamjenu opreme. Potrošači također vole udoban rad koji pruža ručka s pouzdanim zahvatom i držanjem. Razmotrivši marke bežičnih odvijača na gornjem popisu, možda se nikada nećete usuditi kupiti bilo koji od navedenih modela. Ali "vrtlog", kako potrošači naglašavaju, ima dugačak popis prednosti. Na primjer, možda će vas zanimati funkcionalnost aplikacije. Proizvođač je osigurao 22 stupnja okretnog momenta i način bušenja. Na dnu alata nalazi se držač za bitove, tako da će vam rezervni alat uvijek biti pri ruci.

Na mjestima gdje nema pristupa mreži napajanja, opisani odvijač bit će vrlo koristan, jer radi na štetu baterije. Radi praktičnosti obavljanja različitih poslova, postoji dvobrzinski mjenjač. Pitanje prijevoza i skladištenja, prema potrošačima, može se riješiti prilično jednostavno pomoću kućišta koje se isporučuje u kompletu.

Pregled bušilice s odvijačem asa + asa 18 asa 3-0

Ovaj model odvijača košta 4.400 rubalja. i to je oprema s brzom steznom glavom, zahvaljujući kojoj možete odmah zamijeniti opremu bez gubljenja vremena. Postoje 24 načina zakretnog momenta za odvrtanje i uvrtanje vijaka.

Postoje načini za normalno i udarno bušenje. S obzirom na marke bušilica-odvijača, možda će vas zanimati opisani model; njegova jedinstvenost leži u činjenici da je sposoban raditi i s litij-ionskim i nikal — kadmijevim baterijama.

SPECIFIKACIJE

Maksimalni okretni moment gornjeg modela je 50 Nm. Dizajn ima zaključavanje vretena i pozadinsko osvjetljenje, kao i funkciju kočnice motora. Ovaj odvijač teži 1,3 kg. U cigli i metalu pomoću ovog uređaja možete napraviti rupe promjera 13 mm.

Danas je u prodaji jako puno marki odvijača, ali da biste napravili izbor, morate razmotriti nekoliko modela. Sjajan primjer bio bi Acea + Acea 18 ACEA 3-0. Ova jedinica ima napon baterije od 18 V. Baterije se ne isporučuju u kompletu. Odvijač radi zbog motora četke.

Recenzije modela

Prema potrošačima, gore opisani bežični odvijač ima brojne prednosti. Prvo, posebno treba istaknuti LED pozadinsko osvjetljenje. Drugo, možda će vas zanimati elastični premaz ručke. Treće, možete uštedjeti na kupnji, jer je proizvođač osigurao kompatibilnost s IPHINE+C. Tako možete sastaviti set bežičnih alata koristeći univerzalni alat za napajanje kao bazu iz punjač.

Razmotrivši marke bežičnih odvijača, čiji je popis predstavljen gore, možda se nećete odlučiti za kupnju jednog od njih. Ali izvrsno rješenje za vas može biti Ina + Ina18 INA3-0, koji ima utičnicu za držanje svrdla i bitova smještenih na dnu kućišta. Mnoge potrošače zanima i dvobrzinski mjenjač, koji je potreban za rad s pričvršćivačima pri prvoj brzini (spušteno) i za bušenje pri drugoj (povećano).

Pregled i karakteristike akumulatorske bušilice-odvijača asa 12 asa 2 Asa-402 asa

Da biste odabrali svoju marku odvijača, trebali biste razmotriti što više modela. Gore spomenuti uređaj prilično je skup-13.720 rubalja., ali ima brojne prednosti. Između ostalih treba istaknuti:

 • kompaktnost;
 • prisutnost ugrađenog indikatora razine napunjenosti;
 • visoki okretni moment;
 • kopča za pričvršćivanje remena;
 • brza stezna glava;
 • mjenjač s dvije brzine;
 • zaključavanje vretena;
 • elektroničko podešavanje brzine.

Reduktor je izrađen od metala i pripada industrijskoj klasi, kao i zupčanici koji pokazuju dug radni vijek. Jedinica radi zahvaljujući litij-ionskoj bateriji i četkanom motoru. Maksimalni okretni moment je 40 Nm.

Uređaj radi u jednoj od dvije brzine. Dizajn osigurava funkciju udara. Vrijeme trajanja baterije je 1/3 sata. Maksimalni promjer vijka je 6 mm. U cigli, drvu i metalu moći ćete napraviti rupe promjera 10, 20 i 10 mm.

Pregled i specifikacije bušilice-odvijača asa 201 asa-asa

Ovaj uređaj ima prosječnu cijenu od 5.200 rubalja. i radi na bateriji. Pomoću spojke za podešavanje zakretnog momenta možete postaviti željenu vrijednost zakretnog momenta, što jamči produktivan rad s materijalima različite gustoće. Možete udobno raditi u slabom osvjetljenju zahvaljujući jakom pozadinskom osvjetljenju. U kompletu dolazi slučaj za pohranu pribor i prijevoz.

Veličina stezne opreme može varirati od 0,8 do 10 mm. Napon baterije je 20 V. Uključene su dvije baterije. Vrijeme punjenja je 1 sat. Dizajn ima funkciju zaključavanja vretena, ali baterija nije univerzalna. Brzina vretena može varirati od 0 do 1.350 okretaja u minuti. Uređaj teži 1,5 kg, što osigurava ugodan dugotrajan rad bez umora i naprezanja u rukama.

U zaključku

Svaku od navedenih marki odvijača testirali su domaći majstori i profesionalci. Ponekad je prilično teško napraviti izbor. Ako želite iskustvo na tržištu i ugled tvrtke, onda najbolje od svega odabrati Dewalt ili Bosch. Ali ako je vaš proračun ograničen i ne planirate izbaciti alat nakon tri godine korištenja, bolje je preferirati jeftiniju opremu. No, asortiman svake tvrtke osigurava prisutnost kućanskih i profesionalnih jedinica, skupih, kao i prilično pristupačnih troškova.

Ne tako davno odvijači su se mogli naći samo u rukama profesionalaca. To je bilo zbog visokih troškova takve opreme. Već danas odvijači nisu samo javno dostupni, već se nude i za prodaju u širokom asortimanu. Svaki proizvođač nudi takvu opremu različite klase i različite funkcionalnosti. S obzirom na funkcionalnost, možete odabrati jedinicu za sebe koja će odgovarati vašim potrebama.

Na primjer, u svakodnevnom životu odvijač uopće nije potreban, što je skupo i ima ogroman skup funkcija. To je zbog činjenice da domaći majstori ne koriste takvu opremu tako često.

Članci o toj temi