Popis nastavnika: obrazovne informacije, kvalifikacije, recenzije

Roditelji današnjih kandidata vrlo su odgovorni u odabiru obrazovne ustanove za svoju djecu. Budući student trebao bi pasti u ruke samo najtalentiranijih učitelja koji mu mogu staviti znanje u glavu, bitno za život u suvremenom društvu. Međutim, roditelji i djeca često se izgube među ogromnim brojem sveučilišta i njihovim zaposlenicima, što izbor čini prilično teškim.

Kako odabrati dobro Sveučilište?

Visokoškolske ustanove osnovane su za obrazovanje stručnjaka za najrazličitije profili i međusobno se razlikuju u nizu parametara. Konkretno, ako popis sveučilišnih nastavnika uključuje imena poznata u znanstvenim krugovima, natjecanje za mjesta u njemu bit će veće nego inače. Važno je napomenuti da se osoblje u takvim obrazovnim ustanovama mijenja godišnje, tako da se aktualne informacije svakako trebaju provjeriti s prijemnom Komisijom prilikom prijema.

MSU popis nastavnika

Također je vrijedno obratiti pažnju na ocjenu sveučilišta, između ostalih. Postoji nekoliko sustava rangiranja koji ocjenjuju obrazovne institucije prema određenim kriterijima: dostupnost poslijediplomskog i doktorskog studija, mogućnost provođenja istraživačkih istraživanja na temelju sveučilišta, prisutnost hostela, nastavnog osoblja itd.d. Za mlade je poseban kriterij prisutnost vojnog odjela koji pruža odgodu od služenja u Oružanim snagama Ruske Federacije.

Kako saznati sve o budućim nastavnicima?

Glavni izvor informacija o učiteljima je prijamno povjerenstvo sveučilišta, gdje vam mogu reći sve o njihovim znanstvenim kvalifikacijama, demonstrirati njihove radove i publikacije. U nekim ustanovama možete čak i osobno razgovarati s učiteljima i saznati sva pitanja koja vas zanimaju, sve ovisi o opterećenju učitelja. Također možete kontaktirati Rektorat i tamo pokušati dobiti tarifni popis nastavnika-registar koji pokazuje njihovo opterećenje za sljedeću godinu i naslove. Međutim, ove informacije vjerojatno neće pomoći u formiranju potrebne ideje o učiteljima.

Svake godine na svakom sveučilištu održava se Dan otvorenih vrata za kandidate, gdje potonji mogu komunicirati s dekanima, nastavnicima i trenutnim studentima kako bi stvorili opći dojam o fakultetu na koji ćete se prijaviti. Pedagoško osoblje držat će se prilično suzdržano, ali studenti viših godina moći će vam reći sve detalje sveučilišta koje možete koristiti i dobiti informacije koje vas zanimaju.

Budući da živimo u doba globalizacije, mnoge obrazovne institucije nastoje pretvoriti vlastite stranice u svojevrsni portfelj s naznakom apsolutno svih podataka o instituciji. Tamo možete pronaći i popis sveučilišnih nastavnika, ali teško ga je smatrati punopravnim izvorom podataka, jer se resursi rijetko ažuriraju, a podaci mogu biti irelevantni.

Koje kvalifikacije učitelj može imati?

Svi zaposlenici sveučilišta obično se karakteriziraju prema četiri kriterija: akademski stupanj, akademsko zvanje, administrativno radno mjesto, akademsko radno mjesto. Popis fakulteta u ustanovi može navesti svakog od njih, a to može ozbiljno zbuniti neiskusnog kandidata. Na primjer, ako govorimo o akademskom stupnju, postoje samo dvije vrste-kandidat i doktor znanosti. Svaki od njih štiti odgovarajući znanstveni rad, pa je vrijednost takvog osoblja na Sveučilištu vrlo velika.

Paralelno s tim, postoje akademski naslovi koje mnogi brkaju sa stupnjevima. Na primjer, docent katedre, koji može postati aktivnim provođenjem istraživačkih aktivnosti. U pravilu je takav učitelj često kandidat znanosti, međutim, postoje iznimke. Ako se izvanredni profesor bavi i diplomskim studentima, može se kvalificirati za zvanje profesora, što podrazumijeva odgovarajuće povećanje plaće. Na nekim sveučilištima postoje i dopisni članovi Ruske akademije znanosti i redoviti članovi Akademije ruske akademije znanosti, posebno se mogu naći na popisima nastavnika Moskovskog državnog sveučilišta. Lomonosov.

popis nastavnika

Ako ovo pitanje razmotrimo sa stajališta administrativnih položaja, onda ih na sveučilištu ima dosta. Diplomirani studenti, vodeći stručnjaci, tajnički akademici, glavni znanstveni suradnici, Dekani, doktorandi, laboratorijski tehničari, rektori itd.d. – svi oni spadaju u ovu kategoriju i navedeni su na popisima nastavnika obrazovne ustanove. Većina tih stručnjaka paralelno s administrativnim radom obavlja nastavne aktivnosti, ali njihov je broj sati učenja mnogo manji od broja zaposlenika odjela.

Akademska radna mjesta uključuju asistente, diplomirane studente, glavne i vodeće istraživače, docente, starije nastavnike, pripravnike, profesore, itd.d. Zbog činjenice da se neke pozicije nalaze u različitim kategorijama, često postoji zabuna u terminologiji. Budući da su dužnosti ovih stručnjaka slične, u dokumentima je naznačeno samo jedno ime. Na primjer, "docent" može istovremeno označavati akademsko zvanje, kao i administrativno i akademsko radno mjesto.

Najpopularnije Sveučilište u Rusiji

Jedan od glavnih razloga zbog kojih stotine kandidata godišnje sudjeluju u natjecanju za mjesta na Moskovskom državnom sveučilištu je popis nastavnika. Najžešće bitke vode se na mehmatu, odjelu za fiziku, kao i na području studija kibernetike i računalne matematike. Na prvom fakultetu-više od 20 odjela, od kojih je posebno popularan Odjel za matanalizu, gdje radi rektor Sveučilišta-profesor u.A. Sadovnichij, kombinirajući rad na sveučilištu s aktivnom aktivnošću na Ruskoj akademiji znanosti. Studenti Odjela za teorijsku mehaniku i mehatroniku pokušavaju ući u registar kolegija dopisnog člana RAS D.U. Crackev, koji se bavi naprednim razvojem na ovom području.

Važno je razumjeti opseg znanstvenih interesa određenog učitelja, uz pomoć njega bit će moguće odlučiti o budućem znanstvenom savjetniku, kao i razumjeti što potencijalni student želi raditi tijekom razdoblja studija. Na primjer, dekan Fizičkog fakulteta na.N. Sizojev istražuje fiziku eksplozivnih procesa, dinamiku plina i fluida, pod njegovim vodstvom svake godine se objavljuju kandidati znanosti, stvorio je više od 150 monografija i znanstvenih radova. Ako ste zainteresirani za ovaj znanstveni smjer, svakako biste trebali osobno razgovarati s Nikolajem Nikolajevičem i razgovarati o mogućnosti suradnje.

Stalne promjene karakteristične su za tako veliko sveučilište kao što je Moskovsko državno sveučilište, popis nastavnika ovdje se ažurira svake godine u vezi s velikim brojem fakulteta i odjela. Svake akademske godine učitelji koji su se istakli u istraživačkom području dobivaju titulu zasluženih sveučilišnih profesora i popularnost u okviru obrazovne ustanove. Kandidati su spremniji ući na fakultete na kojima rade nositelji takvog statusa i pokušati ući na njihove popise kolegija, diplomanata i diplomiranih studenata.

popis učitelja Moskovskog državnog sveučilišta Lomonosov

Mnogo pažnje treba posvetiti popisu nastavnika odjela s kojim planirate surađivati kao student. Gotovo svaki od njih morat ćete komunicirati na ovaj ili onaj način: netko će vam predavati i provoditi praktične vježbe, netko će sudjelovati u raspravi o vašim znanstvenim radovima, a netko će postati recenzent vaše diplome. U nekim odjelima sveučilišta postoji praksa, kada možete uz pomoć supervizora odaberite učitelja koji će analizirati vaš rad.

Studenti pozitivno govore o studiranju na Moskovskom državnom sveučilištu, po njihovom mišljenju ovdje rade profesori-profesionalci koji mogu podučavati predmet čak i najsloženijem učeniku. Naravno, postoje i konfliktne situacije, ali one se prilično brzo rješavaju, jer su obje strane zainteresirane za postizanje kompromisa. U posebno teškim slučajevima studenti mogu pomoći dekanatu i upravi fakulteta, ali to se radi izuzetno rijetko.

A ako želite uštedjeti?

Oni koji nemaju dovoljno sredstava za studij na Moskovskom državnom sveučilištu. Lomonosov, prije ili kasnije počinju tražiti alternativne mogućnosti, jer su cijene studija na glavnom sveučilištu u zemlji vrlo visoke. Popis nastavnika također će djelovati kao kriterij odabira, MSTU je poznat po učiteljima s visokim kvalifikacijama i prestižnim znanstvenim naslovima. Od 2010. godine sveučilište vodi doktor tehničkih znanosti a.A. Aleksandrov, koji ima veliko iskustvo u inženjerskoj industriji i postavlja ozbiljne zahtjeve svojim kolegama.

Jedna od ključnih značajki koja vam upada u oči prilikom pregledavanja popisa nastavnika MSTU-a. Bauman - prisutnost u njemu položaja "predsjednika". Ovaj položaj zauzima i.B. Fedorov-akademik Ruske akademije znanosti, doktor tehničkih znanosti, profesor na Odjelu za elektroničke sustave i uređaje. Njegove dužnosti uključuju obuku visokokvalificiranog osoblja sposobnog za daljnje pridruživanje redovima vodećih tehničkih organizacija u zemlji.

Studenti "Baumanki" govore o svojim učiteljima kao o jakim profesionalcima koji su dobro upućeni u moderne tehnologije. Međutim, tako visoki zahtjevi koje učitelji postavljaju studentima često uzrokuju negativne. Sveučilište dugo vremena zauzima prvo mjesto među svim tehničkim sveučilištima u Rusiji, stoga bi, prema mišljenju uprave obrazovne ustanove, studenti trebali biti što pametniji u odgovarajućem području. Posljednjih godina bilo je manje takvih pritužbi studenata jer je sveučilište prešlo na bolonjski sustav, a velik dio sati u učionici zamijenjen je neovisnim učenjem.

Što učiniti ako želite postati državni službenik?

Ako vam se sviđa nakon primitka visoko obrazovanje koristi državi i društvu, obratite pažnju na sudsku praksu. U Rusiji postoji ogroman broj sveučilišta koja vam omogućuju stjecanje takvog obrazovanja, sve će ovisiti samo o vašoj želji i želji. U glavnom gradu jedan od njih je ruska akademija nacionalnog gospodarstva i državne službe, gdje studenti mogu steći potrebne vještine po prilično umjerenim cijenama.

Ako govorimo o popisu učitelja RANHiGS-a, on je prilično raznolik - na Akademiji radi veliki broj stranaca, kojima se studenti mogu prilično teško prilagoditi. Studenti primjećuju da rad s tim učiteljima pomaže da se poznate stvari sagledaju potpuno drugačije i u tome vide samo pozitivne aspekte.

popis sveučilišnih nastavnika

Općenito, mišljenje studenata o ovom sveučilištu bilo je prilično kontradiktorno, neki vjeruju da podsjeća na sveučilišta iz vremena SSSR-a, gdje su postojala prilično stroga pravila u odnosu na obrazovni proces. Drugi studenti tvrde da se sav nastavni rad ovdje obavlja samo radi posla, a studenti od toga uopće nemaju koristi. Uprava sveučilišta često se sastaje s predstavnicima studentskog sindikata i pokušava pravovremeno riješiti nastale sporove, ali to nije uvijek moguće učiniti u najkraćem mogućem roku.

Gdje ići studirati na Uralu?

Na regionalnim sveučilištima situacija je nešto drugačija, na primjer, u UrFU-u se formira popis učitelja tako da se u njemu može vidjeti i profesionalna Kategorija učitelja. Na primjer, kandidat filoloških znanosti u.M. Amirov u registru, osim unosa "docent", možete pronaći i napomenu da je urednik kategorije 1. U pokrajini je mnogo lakše pronaći sveučilište s dobrim učiteljima, jer nema toliko obrazovnih institucija, a sve se čuju. Regionalna sveučilišta smještena su u glavnim gradovima sastavnih dijelova Ruske Federacije, tako da tamo ne ulaze samo lokalni kandidati, već i oni koji žive u zaleđu, pa natjecanje ovdje može biti čak i veće nego u gradskim obrazovnim ustanovama.

Ako govorimo o UrFU-u, onda ovo sveučilište već nekoliko godina pokazuje dinamiku u međunarodnim ocjenama obrazovnih institucija, zbog čega toliko privlači pažnju podnositelja zahtjeva. Rektor Sveučilišta Viktor Anatoljevič Koksharov, koji ima veliko nastavno iskustvo, uvijek je otvoren za svoje studente, zahvaljujući tome potonji posebno cijene svoju obrazovnu ustanovu.

popis nastavnika odjela

Struktura UrFU-a prilično je neobična: na popisu nastavnika ovdje možete pronaći ne samo docente i profesore, već i stručnjake poput ravnatelja Instituta. Prevedeno na uobičajeni jezik, ovaj se položaj može dešifrirati kao dekan Fakulteta, međutim, Sveučilište u Ural odavno je prešlo na europski model imenovanja strukturnih jedinica. Za studente ime ne igra posebnu ulogu, oni dobivaju veliko zadovoljstvo od studiranja na sveučilištu, a često tada ostaju u njemu kako bi stekli visoke znanstvene titule.

Još jedno Uralsko sveučilište na koje možete podnijeti dokumente je Vjatgu, smješteno u Kirovu. Jedna od ključnih razlika sveučilišta je ta što ima vlastitu autoškolu u kojoj možete dobiti vozačku dozvolu i dovoljnu količinu vozačke prakse. Studenti govore prilično pozitivno o sveučilištu, prema njihovim riječima, nastavnici im pokušavaju prenijeti najveću moguću količinu znanja, pa čak i za to su spremni provesti dodatne konzultacije.

Kada se zapošljavaju u Vjatsu, nastavnici na popisu pojavljuju se odmah na dan službenog upisa u državu, to je jedna od razlika između sveučilišta i ostalih. Kao nedostatak sveučilišta, studenti primjećuju stalno mijenjanje pedagoškog osoblja, prema riječima uprave Sveučilišta, to je zbog nedovoljnog financiranja industrije. Unatoč činjenici da regionalne vlasti pokušavaju na svaki mogući način podržati mlade učitelje, iz različitih su razloga prisiljene otići u druga, profitabilnija područja. Međutim, sveučilišna uprava uvijek u potpunosti zatvara potrebu za nastavnicima, tako da to ne utječe na kvalitetu obrazovanja koje se ovdje dobiva.

Gdje studirati na jugu?

Ako uzmemo u obzir Sveučilišta u južnom dijelu Rusije, posebnu pozornost treba posvetiti EGFR-u, popis nastavnika ovdje se uglavnom sastoji od kandidata i doktora znanosti, a samo sveučilište jedna je od vodećih obrazovnih institucija u regiji. Rektor sveučilišta a.A. Levitska je 2000-ih zauzimala središnje položaje regionalnog Ministarstva obrazovanja, od 2012. vodi Sveučilište, paralelno predaje na Odsjeku za ruski jezik na humanističkom institutu u instituciji.

EGFR popis nastavnika

Studenti rado odlaze na savezno sveučilište Sjevernog Kavkaza, jer se ovdje pruža velik broj mogućnosti za razvoj. Konkretno, riječ je o dostupnosti pripremnih tečajeva i programu prilagodbe za strane kandidate koji ovdje mogu steći kvalitetno obrazovanje i steći nove prijatelje. Ruski studenti prijateljski su raspoloženi prema stranim kolegama i odmah ih uključuju u aktivan sveučilišni život.

U EGFR-u se popis nastavnika redovito mijenja, jer dio njih svake godine odlazi u druge regije za rad u većim obrazovnim ustanovama. To ostavlja svoj trag na rad sveučilišta, a studenti nisu uvijek zadovoljni zamjenom učitelja, međutim, uprava sveučilišta pokušava na svaki mogući način sačuvati svoje osoblje, nudeći im dodatne mogućnosti za znanstveni razvoj i zaradu.

Studiranje u središnjoj regiji Ruske Federacije

Obrazovanje nije jeftina stvar, a ne mogu si svi roditelji priuštiti da svoje dijete pošalju u glavni grad. Ako još nemate dovoljno financijskih mogućnosti, možete skrenuti pozornost na sveučilišta koja se nalaze u blizini Moskve: Kursk i Voronjež državna sveučilišta. Obrazovne ustanove nalaze se u blizini glavnog grada i imaju priliku pozvati Moskovske učitelje na nastavu, što je u rukama studenata.

Konkretno, u KSU-u je popis nastavnika znatno proširen u usporedbi s drugim lokalnim sveučilištima, to je zbog prisutnosti nastavnika glavnog grada u osoblju koji ne samo da dolaze u Kursk, već i rade na daljinu u programu inkluzivnog obrazovanja "teritorij inkluzije". Ovaj pristup ne odgovara svim studentima, neki od njih se žale da rijetko vide dekane fakulteta i predstavnike dekanata, a sva se pitanja moraju rješavati samo u dopisnom formatu. Rektor Sveučilišta-profesor na Odsjeku za psihologiju a.N. Hudin, otvoreno komunicira sa svojim kolegama i studentima, tako da ga možete kontaktirati u bilo kojem trenutku za pomoć.

Sličnu slobodu komunikacije aktivno provodi rektor Voronježskog državnog sveučilišta D.A. Endovski je, prema njegovom mišljenju, vrlo važno znati što mladi danas dišu, to će pomoći u postizanju pravovremene prevencije zločina protiv društva. Budući da je znanstvenik dio regionalnog vijeća za prevenciju ekstremizma i terorizma, takav je stav razumljiv. Sveučilišni nastavnici solidarni su sa svojim menadžerom, pa pokušavaju komunicirati sa svojim studentima što je češće moguće.

Ako niste uspjeli upisati željeno metropolitansko Sveučilište, sasvim je moguće razmotriti VSU kao alternativu – na popisu nastavnika nalazi se veliki broj znanstvenika. Većina ih se sastoji od Akademskog vijeća sveučilišta, koje se razlikuje od ostalih po tome što se sastoji od običnih studenata različitih fakulteta i tečajeva.

Gdje mogu studirati u Sibiru?

Iz dalekog zaleđa nije lako doći do glavnog grada i obližnjih gradova, pa u blizini možete pronaći sveučilište. Jedan od najpopularnijih Sveučilišta u trans-Uralu je Tomsk Veleučilište, gdje se godišnje primi oko 3 tisuće kandidata. Unatoč svojoj udaljenosti, obrazovna ustanova svrstava se među 10 najboljih u zemlji i svake godine proizvodi visoko kvalificirano osoblje za dobrobit društva.

TPU popis nastavnika

Budući da je situacija na Sveučilištu prilično ugodna, rotacija osoblja rijetka je pojava u TPU-u. Popis nastavnika ovdje se rijetko ažurira, uglavnom bivši studenti čine osoblje. Prema njima, u okviru obrazovne ustanove stvoreni su svi potrebni uvjeti za razvoj vlastitog znanstvenog potencijala, pa se sve veći broj diplomanata odlučuje za lokalni poslijediplomski i magistarski studij.

Svaki učitelj ovdje ima svoju stranicu na kojoj je objavljena njegova biografija, kao i informacije o nastavi, nastavnim planovima i programima itd.d. Svi su podaci u javnoj domeni i svatko ih može pregledati. Međutim, slične informacije mogu se dobiti kada se obratite prijemnom povjerenstvu Sveučilišta.

Što može pomoći u donošenju odluke?

Ako ste prilikom upoznavanja s popisom učitelja obrazovne ustanove koja vas zanima vidjeli da neki učitelji paralelno rade u školi, obratite posebnu pozornost na to. U pravilu savršeno razumiju složenost prilagodbe sveučilištu i u početku pokušavaju podržati početnike, što je vrlo povoljno.

Ako ste na popisu učitelja škole uspjeli pronaći one koji paralelno predaju na visokoškolskoj ustanovi koja vas zanima, pokušajte doći do njih na individualno savjetovanje. U osobnom razgovoru učitelj će s vama podijeliti detaljnije informacije o sveučilištu, reći vam za koje predmete najbolje od svega obratite pažnju prilikom pripreme i gdje se trebate obratiti za dostavu dokumenata.

Članci o toj temi